پذیرش وکالت
رویارویی با مشکلات حقوقی به تنهایی شما را با شکست مواجه خواهد کرد.
تنظیم دادخواست
تنظیم دادخواست و شکوائیه توسط وکلای باتجربه
مشاوره حقوقی
اگر مشکل حقوقی دارید و به دنبال مشاوره حقوقی فوری می گردید، می توانید با وکیل آنلاین، چت رایگان داشته باشید.
اگر وقت زیادی را برای پیدا کردن بهترین وکیل ندارید، به راحتی می توانید با وکلای باتجربه ما به صورت حضوری و یا تلفنی صحبت کنید.
بسیاری عناصر کاربردی برای ساخت سایت
ویرایشگر زنده برای تنظیمات قالب
بی شمار طرح آماده برای صفحه ساز
پشتیبانی کامل و دوستانه تا ۶ ماه
خدمات ما
وکیل دعاوی حقوقی
ارائه خدمات مشاوره و قبول وکالت در پرونده های حقوقی
وکیل دعاوی کیفری
ارائه كلیه خدمات مشاوره حقوقی و قبول وکالت در پرونده های کیفری
وکیل دعاوی خانوادگی
ارائه خدمات مشاورهای و قبول وكالت در پرونده های خانوادگی
وکیل دعاوی ملکی
ارائه خدمات مشاوره ای و قبول وکالت در پرونده های ملکی
وصول مطالبات
ارائه خدمات مشاوره ای و قبول وکالت در خصوص دعاوی وصول مطالبات
تنظیم اوراق قضایی
تنظیم انواع اوراق قضایی مورد نیاز شما در کوتاهترین زمان
وکیل پایه یک دادگستر
سارا حمزه زاده
وکالت تخصصی در تمام دعاوی، وکیل مجرب پایه یک دادگستری سارا حمزه زاده با سال ها سابقه وکالت حرفه ای با تخصص و تجربه در زمینه پرونده های مختلف آماده ی ارائه خدمات تخصصی اعم از مشاوره حقوقی و قبول وکالت در کلیه دعاوی می باشند
- مطالبه مهریه
- وکالت امور ارثی
- وکالت امور ثبتی
- وکالت امورجزایی
- تنظیم لایحه
- تنظیم شکوائیه
- تنظیم قرارداد
- طلاق توافقی
- وکیل متخصص امور ملکی
- وکیل متخصص چک
- مراحل طلاق توافقی
- تنظیم دادخواست
ما به شما کمک می کنیم تا کسب و کارتان را بهبود ببخشید
ما اینجا هستیم تا به شما در پیدا کردن بهترین راه کمک کنیم
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
بیش از ۱۲۲ منطقه تمرین در ۱۷۷ منطقه شهری
محدوده خدمات ما
- چک و قانون جدید چک
- چک برگشتی
- سفته
- قانون اساسی
- قانون مالکیت فرهنگی
- شکایت از کارفرما
- جعل
- خیانت در امانت
- فحاشی|تهمت|افترا
- طلاق توافقی
- حضانت فرزند
- اجرت المثل ایام زناشویی
- فسخ قرارداد، وکیل فسخ قرارداد
- تصرف عدوانی و مجازات آن
- قانون مهاجرت
- قانون محیط زیست
- قانون سایبری
- ملک مشاع، فروش ملک مشاع
همه چیز درباره ی مهریه
مهریه مالی است که قابلیت تملک داشته باشد و در عقد نکاح ، مرد تعهد می کند که به زوجه بپردازد. ما در این نوشتار به طور مختصر منابع و احکام حقوقی مهریه را بیان می کنیم. بنابراین مهریه مالی است که به هنگام عقد نکاح برای ضوابط شرع و رسم و عادت از طرف مرد به زن پرداخت می گردد و صداق – صداقیه، کابین و قرض هم نامیده می شود. مهریه عندالمطالبه است یعنی به محض انعقاد عقد نکاح زوجه مالک مهریه می شود . در صورت بطلان نکاح و یا فسخ آن از طرف مرد یا زن مهریه به زن تعلق نمی گیرد. در زمان عقد زوجین می توانند توافق نمایند که شخص خاصی ضمانت پرداخت مهریه را بنماید یا تضمین جهت پرداخت آن اخذ شود. بعد از فوت زن مهریه از طریق وراثت قابل مطالبه می باشد. یعنی وراث می توانند به نسبت سهم الارث ادعای مهریه را داشته باشند.
مهریه در طلاق از طرف مرد
زمانی که مرد دادخواست طلاق را تقدیم دادگاه نماید باید کل مهریه زوجه را پرداخت کند.
مهریه در طلاق از طرف زن
در طلاق از طرف زن از نوع طلاق بائن بوده و زوجه باید در قبال مالی که به شوهر می دهد طلاق بگیرد و این مال در اغلب موارد مقداری از مهریه زن می باشد که زوجه آن را بذل می نماید.
مهریه در طلاق توافقی
پرداخت مهریه در طلاق توافقی بستگی به توافق طرفین دارد. هرچند که با توجه به اینکه نوع طلاق خلع می باشد زوجه باید مقداری از مهریه خود را بذل نماید.
قانون مقدار مشخصی برای مهریه تعیین نکرده و بستگی به توافق طرفین دارد. تعیین مهریه در نکاح منقطع الزامی است و عدم تعیین آن موجب ابطال عقد می باشد. قوانین جدید صرفاً درخصوص نحوه وصول مهریه و اجرای محکومیت مالی و بازداشت مرد می باشد.
قانون مهریه
مهریه به هر میزانی قابل وصول می باشد ولیکن مطابق مقررات جدید اعمال ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی و بازداشت مرد درخصوص مهریه صرفاً تا میزان ۱۱۰ عدد سکه بهار آزادی یا معادل آن میسر می باشد. اگر اموالی از زوج توقیف شود یا ایشان توانایی پرداخت داشته باشد بیش از ۱۱۰ سکه قابل وصول است. هرگاه زوجه در صدد وصول مهریه خود برآید می تواند با تقدیم دادخواست به همرا عقدنامه به دادگاه خانواده و یا درخواست از اداره اجرای ثبت اقدامات لازم را انجام دهد. مدت آن بستگی به اوقات رسیدگی دادگاه، حضور زوج در دادگاه و روند توقیف اموال زوج و اجرای حکم دارد و مدت مشخصی را نمی توان تعیین کرد. حتی می توان بابت مهریه مرد را ممنوع الخروج کرد.
جهت اطلاعات بیشتر در مورد مهریه و چگونگی وصول مهریه ویدیو زیر را ببینید.
انواع مهریه
مهر انواع و اقسام مختلفی دارد که عبارتند از :
۱٫ مهرالسنه یا مهر محمدی : مهری است که پیامبر اسلام (ص) برای حضرت فاطمه (س) مقرر کردند و آن عبارت است از دویست و شصت و دو مثقال و نیم پور نقره مشکوک است.
۲٫ مهرالمسمی : عبارت است از میزان مالی که به عنوان مهریه در عقد نکاح ذکر می گردد و مورد توافق زوجین است و یا مهری است که در عقد نکاح تعیین شده یا تعیین آن به عهده شخص ثالثی گذارده شده است.
۳٫مهرالمثل: هرگاه در عقد نکاح در زمان عقد مهریه تعیین نشود، زوجین می توانند پس از وقوع عقد با توافق مهریه تعیین نمایند. حال اگر قبل از تراضی برای تعیین مهریه نزدیکی شود زوجه مستحق مهرالمثل است. مهرالمثل عبارت است از مال که با در نظر گرفتن وضع خانوادگی زوجه و حال اقران و نزدیکان زوجه جهت مهر تعیین می شود. مهریه که در نکاح معوضه البضع پس از وقوع نزدیکی و قبل از توافق بر مهر معین برحسب شرافت و اوضاع و احوال زوجه به او داده می شود. (ماده ۱۰۹۱ قانون مدنی)
۴٫ مهرالمتعه: هرگاه در عقد نکاح مهر تعیین نشود و زوج مصمم باشد که زوجه را قبل از نزدیکی طلاق دهد مقداری را به عنوان مهر تعیین و به زوجه پرداخت می کنند و این مبلغ بستگی به وضعیت مالی زوج دارد. برخلاف مهرالمثل که به وضع خانوادگی زوجه داشته است در تعیین مهرالمتعه وضعیت مالی زوج را مدنظر قرار می دهند، به طور خلاصه مهرالمتعه مهری است که در نکاح مفوضه البُضع شوهر به زن مطلقه خود که با او نزدیکی نکرده می دهد برای تعیین این مهر برخلاف مهرالمثل مرد از حیث وضعیت مالی مرد مد نظر قرار می گیرد.
۵٫مفوضه البضع: زوجه را در عقد نکاحی که دائم بوده و مهر ذکر نشده باشد با شرط عدم مهر شده باشد مفوضه النضع نامند.
۶٫ مفوضه المهر: زوجه را در نکاح دائم که تعیین مقدار مهریه را به اختیار شوهر یا زوجه یا ثالث گذاشته باشند، مفوضه المهر گویند.
مهریه عندالاستطاعه چیست؟
عندالاستطاعه قیدی است که در عقدنامه درج می شود و تا زمانی که مرد توانایی مالی پرداخت مهریه را نداشته باشد زن نمی تواند مهریه خود را وصول نماید.
تفاوت مهریه عندالاستطاعه و عندالمطالبه
در زمانی که مهریه عندالمطالبه تعیین شود مرد محکوم به پرداخت مهریه شده و با توجه به شرایط باید آن را پرداخت کند ولیکن در زمانی که مهریه عندالاستطاعه تعیین می شود ابتدا باید ثابت شود که زوج توانایی پرداخت دارد.
دادخواست اعسار در مهریه
دادخواست اعسار از جانب مرد تقدیم دادگاه می شود و شخص باید ثابت نماید که توانایی پرداخت دین خود را ندارد و بر مبنای توانایی او دین تقسیط می شود.
مفهوم حال یا مدت دار بودن مهریه :
مهریه می تواند حال باشد یا مدت دار، اگر حال باشد زوجه می تواند بلافاصله بعد از عقد آن را مطالبه نماید و تا وصول آن از تمکین نیز امتناع کند و اقدام زن به موجب حق حبس از موارد نشوز نبوده و مسقط نفقه نیز نمی شود. ولی اگر مهریه مدت دار باشد، حق حبس ساقط و زن با تمکین می تواند نفقه دریافت کند. زن به مجرد عقد مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید. مهریه در سند نکاحنامه ذکر می شود و به صورت دین بر عهده شوهر خواهد بود. در عقد نکاح دائم می توان مهر تعیین نموده، یا پس از وقوع عقد بر میزان مهریه توافق کرد و عدم تعیین مهریه در عقد نکاح دائم موجب بطلان عقد نیست ولی در عقد نکاح غیر دائم (موقت) مبنای وقوع عقد تعیین مهریه می باشد عدم ذکر مهریه در نکاح موقت موجب بطلان آن خواهد بود.
شرایط مهریه :
مهریه باید دارای شرایط زیر باشد:
۱٫ مهریه ارزش مالی داشته باشد بنابراین آنچه را که فاقد ارزش مالی باشد نمی توان به عنوان مهریه تعیین کرد.
۲ . زوج مالی را که می تواند مهریه قرار دهد که خود مالک آن باشد، بنابراین اموال عمومی یا مال موقوفه را نمی توان مهریه قرار داد. از نظر شرع و قانون قابل نقل و انتقال و معامله باشد لذا نمی توان مشروبات الکلی یا حیوانات حرام گوشت و….. را به عنوان مهریه تعیین کرد.
۴٫ لازم نیست که مهریه عین معین باشد، بلکه انجام عمل یا حرفه آموزی یا تدریس هم می تواند مهریه باشد مثل آموزش رایانه یا آموزش قرآن یا زبان انگلیسی به زوجه می تواند، به عنوان مهریه تعیین نمود.
شرایط مطالبه مهریه
مهریه به دو طریق از زوج توسط زوجه قابل وصول است :
از طریق مراجعه به محاکم دادگستری
زن (زوجه) با طرح دعوا با دادن دادخواست به دادگاه خانواده مهریه خود را از شوهرش مطالبه می کند، چون مطالبه مهریه دعوی مالی است، باید با توجه به میزان مبلغ مهریه مورد مطالبه مهریه علاوه بر دو برگ دادخواست باید فتوکپی مصدق عقدنامه یا رونوشت آن ضمیمه دادخواست شود، طرح این دعوی تابع تشریفات دادگاه خانواده است.
وصول مهریه از طریق اجرای ثبت
هرگاه عقدنامه ازدواج رسمی باشد مهریه از طریق اجرای ثبت نیز قابل وصول خواهد بود. بدین توضیح که زوجه به دفترخانه ای که ازدواج در آن واقع و به ثبت رسیده است رجوع و تقاضای وصول مهریه خود را می نماید از طرف دفترخانه مراتب به زوج ابلاغ میشود. هرگاه زوج حاضر به پرداخت مهریه نباشد، زوجه تقاضای اجرای مفاد سند ازدواج خود را درخصوص مهریه می نماید و چنانچه از طرف زوجه مالی از زوج معرفی شود که جزء مستثنیات دین نباشد مال معرفی شده از طرف اجرای ثبت به نفع زوجه توقیف می شود، هرگاه زوج فاقد مال بوده ولیکن کارمند دولت باشد با تقاضای زوجه یک سوم از حقوق شوهر تا پرداخت کل مهریه به نفع زوجه توقیف و به زوجه پرداخت می شود.
اگر مهریه وجه نقد یا در حکم نقد مانند سکه و طلا باشد زن با در دست داشتن سند رسمی ازدواج می تواند به دفتر ازدواج و یا دایره ثبت (مستقر در اداره ثبت اسناد محل وقوع ازدواج) مراجعه و در برگه خاصی که در آن دایره موجود است تقاضای صدور اجراییه کند.
اجراییه به شوهر ابلاغ می شود و به او ۱۰ روز مهلت داده خواهد شد تا طلب همسرش را پرداخت کند. درصورتی که شوهر در این مدت دین خود نپردازد، زن می تواند با معرفی اموال و دارایی شوهر از اجرای ثبت، تقاضا کند اموال او توقیف شود و نیز می تواند مطالباتی را که شوهر از اشخاص دیگری دارد و یا موجودی حساب های بانکی او را توقیف کند. زن همچنین می تواند تقاضای توقیف حقوق شوهر را از سازمان ها و موسسه های دولتی و یا خصوصی بکند و تا میزان یک چهارم حقوق (مادام که شوهر متأهل است) و نیز یک سوم آن را (در صورتی که زن و شوهر از یکدیگر جدا شوند و تا زمانی که شوهر زن دیگری اختیار نکرده، توقیف کند. اگر مهریه سکه یا طلا باشد و شوهر نتواند اصل آن را بپردازد، قیمت روز مطالبه آن ها (روزی که زن آن را از طریق اجرای ثبت و یا دادگاه مطالبه میکند) ملاک اجرای قانونی حکم است. اگر سند ازدواج رسمی نباشد، زن برای مطالبه مهریه خود باید از روش تسلیم دادخواست به دادگاه اقدام کند.
چگونگی محاسبه میزان مهریه :
هرگاه مهریه وجه نقد باشد و زوجین هنگام وقوع عقد برای وصول و پرداخت آن به توافق نکرده باشند، به ترتیب زیر عمل می شود:
متوسط شاخص بهای سال قبل تقسیم بر متوسط شاخص بهای سال وقوع عقد نتیجه به دست آمده ضربدر مبلغ مهریه مندرج در عقدنامه.
در صورت فوت زوج که مهریه باید از ترکه وی پرداخت شود مبنای محاسبه تاریخ فوت خواهد بود. توضیح آن که شاخص بهای سال های قبل و سال قبل از وصول از طرف بانک مرکزی تهیه و در اختیار دستگاه قضای قرار می دهد و فهرست این شاخص ها به دادگاه ها و ادارات ثبت ارسال می گردد و مبنای محاسبه قرار می گیرد.
نحوه محاسبه ارزش مهریه وجه رایج کشور
بر اساس ماده ۲ آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی مصوب مورخ ۱۳۷۷/۰۲/۱۳ هیئت محترم وزیران، نحوه محاسبه ارزش فعلی مهریه به ترتیب ذیل می باشد:
مبلغ مهریه مندرج در عقدنامه × (عدد شاخص در سال قبل) تقسیم بر (عدد شاخص در سال وقوع عقد) = ارزش مهریه در حال حاضر
به طور مثال اگر ازدواجی با مبلغ مهریه ۲۰۰/۰۰۰ ریال در سال ۱۳۵۲ تحقق یافته و قرار باشد مبلغ مذکور در حال حاضر تأدیه گردد، برای محاسبه مبلغ مهریه در حال حاضر (سال ۱۳۸۶) از رابطه ذیل استفاده می گردد:
مبلغ مهریه مندرج در عقدنامه × (عدد شاخص در سال ۱۳۸۶) تقسیم بر (عدد شاخص در سال ۱۳۵۲) = ارزش مهریه در حال حاضر (۱۳۸۶) بر اساس رابطه فوق و با توجه به اعداد شاخص که در جدول پیوست آمده است:
ریال ۵۲٫۵۳۱٫۹۱۴ = ۲۰۰/۰۰۰ ریال * ( ۱۲۳/۴۵) / ( ۴۷/ ۰ ) = ارزش مهریه در حال حاضر (سال ۱۳۸۶)
در نتیجه مهریه قابل پرداخت در سال ۱۳۸۶ (زمان تأدیه) معادل ۵۲/۵۳۱/۹۱۴ ریال می باشد.
بدیهی است که تا سال ۱۳۸۶ به پایان نرسد، صورت کسر فوق، شاخص سال ۱۳۸۵ یعنی عدد ۱۲۳/۴۵ خواهد بود و بعد از اتمام سال ۱۳۸۶ و ورود به سال ۱۳۹۷ شاخص سال ۱۳۸۶ جایگزین شاخص ۱۳۸۵ خواهد گردید.
سوالات متداول از مهریه
۱٫زندان بخاطر مهریه چقدر است ؟
تا زمانیکه مهریه را پرداخت نکنید در زندان خواهید بود.
۲٫ اگر در دوران عقد زن درخواست مهریه کند نصف خواهند شد ؟
در صورتی که زن باکره باشد نصف مهریه به او تعلق می گیرد ولی در غیر این صورت تمام مهریه به او تعلق می گیرد.
اجرا گذاشتن مهریه طبق قانون جدید :
قبل از بخشنامه جدید، نحوه گرفتن مهریه به دو طریق بود. یکی از طریق دادگاه خانواده و دیگری از طریق اجرای ثبت. (اجرای ثبت ادارهای است که هر مطالبهای که مستند به سند رسمی باشد از جمله سند نکاح از طریق آن پیگیری میشود). اما طبق بخشنامه جدید زوجین نمیتوانند مستقیم به دادگاه مراجعه کنند و ابتدا باید از طریق اجرای ثبت اقدام شود.
به این معنی که مطابق بخشنامه جدید نحوه اجرا گذاشتن مهریه به این صورت است که زوجین به دفترخانهای که ازدواجشان در آنجا ثبت شده مراجعه و درخواست اجرائیه میکنند. اجرائیه صادر میشود و به آدرس طرف مقابل فرستاده میشود و به او ۱۰ روز مهلت داده میشود که مهریه را پرداخت کند که غالباً زوج در این مهلت مهریه را پرداخت نمیکند.
بعد از اینکه مهلت سپری شد و زوج مهریه را پرداخت نکرد زوجه با مدارک به اجرای ثبت مراجعه میکند و درخواست تشکیل پرونده اجرایی میدهد. سپس از داراییهای زوج استعلام گرفته میشود تا مشخص شود دارایی دارد یا خیر. که در صورت داشتن دارایی دستور توقیف آن صادر میشود. وقتی این مراحل در اجرای ثبت تمام شد اگر دارایی زوج کفایت مهریه را نکرد راهنمایی میشوند که به دادگاه مراجعه کنند و از طریق آن حکم بگیرند زیرا اجرای ثبت مجاز به صدور حکم جلب نیست و به این ترتیب باید مابقی مطالبات را از دادگاه درخواست کرد.
فرار از دین و راه های اثبات آن
۱- فرار از دین زمانی مفهوم پیدا می کند که شخصی بخاطر این که دین دیگری را پرداخت ننماید، اموال خود را منتقل نماید به نحوی که اموال باقی مانده بدهکار تکافوی پرداخت دین را ننماید.
۲- فرار از دین هم دارای جنبه حقوقی می باشد و هم دارای جنبه کیفری.
۳- برای این که دعوای فرار از دین دردادگاه احراز گردد خواهان باید اثبات نماید که قصد خوانده از انتقال اموال، نپرداختن دین وی و یا به عبارت دیگر فرار از دین بوده است.
۴- دلایل اثباتی فرار از دین می تواند هر دلیل قانونی مندرج در قانون مدنی از جمله اقرار، اسناد، شهادت شهود و غیره باشد.
۵- به عنوان مثال اگر شخص مدیون قبل از سر رسید چک صادره، اتومبیل خود را منتقل نماید و قصد وی از این انتقال این باشد که دین خود به دیگری را پرداخت ننماید، امکان تقدیم دادخواست فرار از دین وجود دارد.
۶- چنانچه در مثال فوق مدیون اتومبیل خود را به مادر خود منتقل نماید بدون این که هیچ گونه وجهی بین ایشان ردو بدل گردد، قرائن و امارات موجود دلالت بر این دارد که مدیون به قصد فرار از دین اتومبیل را منتقل نموده است.
۷- قانونگذار در قانون مدنی آورده است که اگر معامله به قصد فرار از دین باشد و ثابت شود که بطور صوری انجام شده معامله باطل می باشد.
۸- منظور از صوری بودن معامله این است که طرفین اراده ای برای انجام معامله نداشته باشند و قصد واقعی آنها معامله کردن نباشد.
۹- از جنبه کیفری، چنانچه شخص مدیون با سوء نیت و در حالی که بقیه اموال وی تکافوی پرداخت بدهی طلبکار را نمی دهد ، مبادرت به انتقال مال به دیگری نماید دارای مسئولیت کیفری می باشد و در صورت احراز این موضوع در دادگاه به مجازات مقرر در قانون محکوم خواهد شد.
۱۰- چنانچه بطلان معامله در دادگاه احراز گردد، طلبکار می تواند با توقیف مال نسبت به وصول طلب خود از محل مال توقیف شده اقدام نماید.
وکیل طلاق توافقی در سریع ترین زمان ممکن + مراحل و مدارک لازم ۱۴۰۱ : داشتن وکیل متخصص دعاوی خانوادگی کمک بسیار مهمی در زمان انجام مراحل طلاق توافقی می باشد. چرا که مردم عادی از حقوق قانونی خود بی اطلاع هستند. وکیل طلاق توافقی با اطلاع کامل از قواعد ابتدایی تا مراحل اجرای رای طلاق توافقی میتواند مسیری مطمئن و بدون ایراد را طرح ریزی و اجرا نماید .
مشاوره توسط وکیل طلاق توافقی
مشاوره خانواده برای طلاق توافقی یک عمل ضروری محسوب می شود. زیرا افراد به دلیل نداشتن آگاهی و اطلاعات کافی ممکن است دچار پیامد های ناخوشایند شوند. برخی پرونده های حقوقی بسیار پیچیده و خسته کننده هستند که باید حتما به وکیل ماهری سپرده شود به همین خاطر ما برای رفع مشکلات حقوقی شما راه حل های متفاوتی را برای شما در نظر گرفته ایم. شما می توانید از طریق تماس تلفنی و یا مراجعه حضوری از مشاوره حقوقی وکلای طلاق توافقی بهره مند گردند. و با چشم باز برای خود تصمیم بگیرید.
مدارک لازم برای طلاق توافقی
در ابتدای امر باید بدانیم برای شروع دادخواست طلاق توافقی به چه مدارکی نیازمندیم :
همراه داشتن سند ازدواج یا عقدنامه
اگر به هر دلیلی زوجین سند ازدواج خود را نیافتند می توانند به دفترخانه ای که ازدواج در آن صورت گرفته مراجعه کنند و رو نوشت سند ازدواج خود را دریافت نمایند.
- شناسنامه و کارت ملی زوجین
- اگر زن وکالت محضری طلاق داشته باشد. ( این مورد زمانی اتفاق می افتد که زن وکالت محضری طلاق از شوهرش را داشته باشد.)
- توافق نامه زن و مرد در مورد پرداخت مهریه یا بخشش آن، پرداخت نفقه، حضانت فرزند اگر کودکی در میان باشد. ملاقات با کودک و جهیزیه زن
- داشتن گواهی عدم بارداری زن یا تاییدیه پزشک قانونی بر دوشیزه بودن زن
- گرفتن گواهی از مراکز مشاوره
نحوه تنظیم دادخواست طلاق توافقی
با توجه به الکترونیکی شدن اقدامات مربوط به ثبت دادخواست زوجین در شروع کار می بایست به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایند اما بخشنامه جدید قوه قضاییه طرح دادخواست طلاق توافقی را صرفاً منوط به انجام دوره های مشاوره خانواده زیر نظر مراکز مجاز سازمان بهزیستی کشور میداند که در صورت تمایل به اطلاع از این مراکز به لینک زیر مراجعه نمایید .
مراحل تنظیم دادخواست طلاق توافقی
در گذشته ، شیوه ی تنظیم دادخواست طلاق توافقی در شهرهای بزرگ این گونه بود که طرفین و یا وکیل آنها در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی حضور پیدا می نمودند و بعد از ارسال درخواست و تعیین کردن شعبه، به دادگاه رجوع کرده و اقدامات مورد نیاز مانند انجام مشاوره و تنظیم صورتجلسه کلیه توافقات را انجام میدادند و در آخر دادگاه رای خود را صادر مینمود که مفاد آن رای گواهی عدم امکان سازش است و بعد از آن زوجین و یا وکیل آن ها، به دفاتر طلاق مراجعه کرده و آن را ثبت می نمایند.
در حال حاضر برای تنظیم دادخواست طلاق توافقی باید گواهی عدم انصراف از طلاق از مراکز مشاوره خارج از دادگاه گرفته شود که قبلا به این مدرک نیاز نبود. همانطور که قبلا اشاره شد . گواهی عدم انصراف از طلاق جزء مدارک ضروری برای ثبت و تنظیم دادخواست طلاق توافقی میباشد که از مورخ ۱۳۹۷/۹/۱ طی بخشنامه ای خطاب به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، این دفاتر بدون ارائه گواهی عدم انصراف از طلاق نمیتوانند دادخواست طلاق توافقی را ثبت کنند. بعد از این مرحله طرفین خواهان طلاق توافقی باید در سایت تصمیم ثبت نام کنند. و یک ماه مشاوره روانشناسی طرفین را دعوت می کند. تا با هم سازش کنند و به زندگی خود برگردند.
مشاوره قبل از طلاق
مشاوره قبل از طلاق توافقی سابقاً در خود دادگاههای خانواده مستقر بود لیکن به موجب ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده مراکز جداگانه ای برای آن تاسیس گردیده و خارج از محاکم خانواده به زوجین مشاوره ارائه می گردد .
تنظیم دادخواست طلاق توافقی اینگونه است که طرفین ابتدا توافقات خود را طی توافقنامه ای مکتوب می نمایند. و مطابق مراحلی که عنوان گردیده گواهی از مراکز بهزیستی دریافت نموده و سپس با ثبت دادخواست به دادگاه مراجعه و یا با مراجعه به وکیل طلاق توافقی انجام اقدامات مربوطه را به وکلای خود واگذار می نمایند. در انتها گواهی عدم امکان سازش در دادگاه خانواده صادر می گردد لازم به ذکر است ارزش مدت اعتبار زمانی این گواهی ۳ ماه می باشد. و اگر بعد صدور گواهی عدم امکان سازش به مدت ۳ ماه به دفاتر ثبت ازدواج و یا طلاق مراجعه نکنند. این گواهی اعتبار خود را از دست می دهد.
نکات مهم در انجام طلاق توافقی
نکات مهم در خصوص تنظیم دادخواست طلاق توافقی
- اگر زن باکره باشد، بعد از گرفتن معرفی نامه از دفتر شعبه دادگاه به پزشک قانونی مراجعه می کند. و نامه تأیید دوشیزگی را دریافت کرده و به دفتر شعبه می دهد. و اگر باکره نبود باید گواهی عدم بارداری را برای ثبت طلاق به دفترخانه طلاق بدهد. بدیهی است در صورت باکره بودن زوجه ایشان می تواند اسم همسر سابق خود را از شناسنامه حذف نماید .
- اگر زن یائسه باشد دیگر نیازی به گواهی عدم بارداری نیست و تنها با گفتن زن مبنی بر یائسگی کافی است اما باید این موضوع به صراحت در دادنامه قید گردد .
- برای این که طلاق توافقی رجعی نباشد. هنگام طلاق زن باید قسمتی از مهریه را هر چقدر که باشد. در ازای طلاق به شوهرش ببخشد و مرد این بخشش را بپذیرد به این بخشش مهریه بذل می گویند .
- پس از این که طلاق ثبت شد و زوجین با هم نزدیکی نداشتند. می توانند با دادن حکم دادگاه و طلاقنامه به اداره ثبت شناسنامه سفید بگیرند .
- اگر طرفین در خارج از کشور زندگی کنند و بخواهند طلاق بگیرند می توانند به سفارت در کشور مربوطه مراجعه کرده و وکیل دادگستری را به عنوان وکیل طلاق توافقی معرفی نمایند. و یا به بستگان خود وکالتی دهند که او بتواند برای ایشان وکیل انتخاب نماید خوب است. اگر در مورد حدود اختیارات در متن وکالتنامه با وکیل خانواده مشورت کنید.
- در شرایطی انجام طلاق یکطرفه از لحاظ زمانی سریعتر خواهد بود. برای کسب اطلاع از نحوه تسریع در انجام مراحل طلاق توافقی میتوانید به وکیل متخصص طلاق توافقی مراجعه نمایید .
بذل و بخشش مهریه یا عدم بذل مهریه در طلاق توافقی
زمانی که مهریه در طلاق توافقی مورد بحث قرار گرفته می شود تصور عامه بر این است که الا و لابد باید مهریه از سوی زوجه بخشیده شود تا طلاق توافقی صورت گیرد.
در حالی که هر امری در طلاق توافقی باید مورد توافق قرار گیرد که مهریه نیز از این امر مسثنی نیست. زن در طلاق توافقی می تواند به حقوق مالی خود تمام و کمال دست پیدا کند و هیچ منافاتی با طلاق توافقی نخواهد داشت.
اما معمول بر این است که در طلاق توافقی زوجه تمام یا بخشی از مهریه خود را در قبال طلاق به زوج می بخشد. بذل مهریه یا عدم بذل مهریه در صورت جلسه دادگاه قید خواهد شد.
البته توجه شود قبل از اجرای صیغه طلاق در دفتر رسمی طلاق توسط دفتر دار هر توافقی از جمله مهریه قابل تغییر خواهد بود.
مدت زمان فرآیند طلاق توافقی
طلاق توافقی در صورتی که زوجین در امور مالی و امور غیر مالی به توافق رسیده باشند بعد از اعطای وکالت به وکیل طلاق توافقی، ده روز الی سی روز به طول می انجامد البته باید خاطر نشان کرد که این نوع طلاق بسته به شعب دادگاه های خانواده و رویه قضایی موجود در هر شهری متفاوت می باشد. اما غالبا تا یک ماه طلاق صورت می گیرد. فلذا تا وقتی زوجین بر مسائل مالی و غیرمالی به توافق نرسیده باشند پروسه طلاق طولانی خواهد شد.
بنابراین پیشنهاد می شود قبل از اقدام به طلاق توافقی با وکیل طلاق توافقی مشورت کنید. تا هر چه زودتر توافقات حاصل شود. توجه شود درست است که زوجین باید قبل از صدور گواهی عدم امکان سازش به جلسات مشاوره بروند. و چهل و پنج روز این جلسات که شامل پنج جلسه است زمان می برد. با این وجود به خدمت گرفتن وکیل طلاق توافقی و با به کارگیری علم و تجربه وکیل می توان این فرآیند را به حداقل کاهش داد. و تا یک ماه طلاق توافقی صورت بگیرد.
یکی از گرایشات بسیار پر اهمیت حقوق گرایش ثبت است ، منظور ثبت اسناد و املاک بوده که مطابق قوانین خاص شرایط و قواعد خاصی بر این دعاوی حاکم است .
وکیل ثبتی می بایست تسلط لازم را نسبت به قوانین مهم ثبتی از جمله قانون ثبت اسناد و املاک به همراه آیین نامه های اجرایی مربوط به این قانون داشته باشد .
یکی دیگر از ملزمات وکیل امور ثبتی داشتن تخصص و مهارت بکار گیری از آیین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی است .
وکیل امور ثبتی در تهران
همانطور که میدانیم آیین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا در اسفند ماه سال ۱۳۹۸ مورد اصلاح قرار گرفت که بخش هایی از آن دستخوش تغییرات گردید.
بدیهی است وکیل امور ثبتی با تخصص و تجربه کافی می بایست بهترین عملکرد را در جهت حفظ حقوق موکل خود داشته باشد .
بیشتر دعاوی مربوط به امور ثبتی در خصوص اموال مشاع ، افراز و تعارض در خصوص صدور اسناد می باشد که با توجه به تخصص لازم در این زمینه سعی در بر آن داشته ایم تا بتوانیم گامی هر چند کوچک در افزایش دانش حقوقی و حمایت قضایی از موکلین خود برداشته باشیم .
همانطور که میدانیم در سال ۱۳۱۹ قانونی به نام قانون امور حسبی تصویب گردید قانون امور حسبی ویژگیهای بسیار داشته که سرفصل های آن نیز متعدد است .
از جمله مباحث مطرح شده در قانون امور حسبی می توان به اثبات حجر ، نصب و عزل قیم ، امور مربوط به محجورین و موارد تعیین امین ، موضوعات در خصوص غایب مفقودالاثر و همچنین کلیه امور مربوط به ترکه متوفی ، مهر و موم و صدور گواهی حصر وراثت ، بحث قبول و رد ترکه و تقسیم ترکه اشاره نمود .
وکیل امور حسبی
نکته های بسیار مهم در خصوص امور حسبی وضعیت وصیت متوفی است که میتوان با مراجعه به این قانون شرایط آن را بررسی نمود لیکن باید توجه داشت مباحث در خصوص امور حسبی در غالب شهرهای بزرگ در مرجعی قضایی مستقل رسیدگی میشود .
در تهران نیز مجتمع قضایی امور حسبی در مجاورت دادسرای ناحیه ۲۵ تهران که به دادسرای سرپرستی نیز معروف است به نشانی بالاتر از میدان شیخ بهایی ابتدای خیابان یاسمی قرارداشته و به دعاوی مربوط به امور حسبی رسیدگی می نماید .
البته در برخی از موارد موضوعاتی به صورت ذاتی در صلاحیت این دادگاه بوده که به مرجع قضایی دیگر ارجاع شده مطابق قانون شوراهای حل اختلاف به علت کثرت پرونده های مربوط به صدور گواهی حصر وراثت این موضوع از دادگاه های خانواده امور حسبی جدا شده و به صورت مستقل در شورای حل اختلاف رسیدگی می شود جهت کسب اطلاعات بیشتر در حصر وراثت میتوانید میتوانید به مقاله نکاتی در خصوص حصر وراثت مراجعه نمایید .
تغییر جنسیت نیز از دعاوی بوده که در صلاحیت دادگاه خانواده است و دادگاه های امور حسبی به صورت تخصصی به این دادخواست ها رسیدگی مینمایند البته به علت محدود بودن این قبیل دعاوی و تخصصی بودن آن رسیدگی در دادگاه امور حسبی بسیار دقیقتر صورت خواهد گرفت .
لزوم مراجعه به وکیل
آنچه بیش از هر چیز در خصوص دعاوی مربوط به امور حسبی مورد توجه است امور مربوط به محجورین است در سال های اخیر با آشنایی بیشتر مردم با این نهاد ارجاع پرونده های اثبات حجر روند رو به رشدی را داشته.
متاسفانه برخی افراد سودجو نیز از این حمایت قانون نسبت به محجورین سوء استفاده نمودند و در چند مورد پرونده های ارجاعی مشخص شده افرادی که با حیله به اموال خصوصی مردم دست درازی کرده اند با همدستی برخی از اقوام و خویشان نزدیک اقدام به طرح دادخواست اثبات محجوریت مینمایند .
مطابق قانون مجازات اسلامی یکی از موانع مسئولیت کیفری محجوریت متهم است و بنا براین مسئولیت کیفری مجرمی که با حیله خود را محجور معرفی نموده از بین میرود و از مجازات مصون باقی مینماند.
در خصوص مسئولیت حقوقی نیز پیگیری موضوع بسیار دشوار بوده و با توجه به این امر که قیم و اداره سرپرستی بر امور محجور نظارت مینمایند و از دیگر سو برخی از معاملات فرد در زمان محجوریت دروغین صورت گرفته و بی اعتبار می باشد و بسیاری از مالباختگان احقاق حقوق خود را به یکباره رها می نمایند .
راهکار قانونی در این زمینه ثبت دادخواست اعتراض ثالث نسبت به حکم حجر است در این گونه موارد باید توجه داشت با بیان این موضوع به دادگاه و هیات کارشناسی پزشکی قانونی نسبت به فرد دروغگویی و ریاکاری آن و در صورت امکان ارائه عکسها و فیلمها و حتی شهود در زمان انجام مراودات مالی ، فریبکاری فرد را در دادگاه محرز نماییم .
نمونه دیگر سو استفاده های قانونی و پرونده ای پیچیده امور حسبی مربوط به انتقال اموال قبل از فوت است در موارد دیگری دیده شده برخی از وراث قبل از فوت متوفی در زمانی که وی ثبات روحی و توان جسمی مناسبی نداشته اقدام به انجام معامله غیر واقعی مینمایند .
با این اقدام و از این طریق تمامی اموال شخص را قبل از فوت تصاحب می نمایند این موضوع در دو بخش قابل رسیدگی بوده :
نخست جنبه کیفری آن که سوءاستفاده از ضعف شخصیت افراد است .
دوم جنبه حقوقی که با اثبات حجر و در نهایت ابطال معاملات صورت گرفته همراه خواهد بود .
باید توجه داشت که وکیل متخصص امور حسبی علاوه بر اطلاع و مهارت لازم در بکارگیری مواد قانون مربوطه می بایست تجربه کافی در این زمینه را نیز داشته باشند .
دریافت مشاوره امور حسبی از وکیل متخصص
بدیهی است که تعلل در برخی از موارد جبران ناپذیر بوده و ممکن است احقاق حق را بسیار دشوار و در مواردی غیر ممکن نماید پس توصیه می شود قطعاً قبل از هرگونه اقدام و طرح دادخواست نخست کلیه مدارک و مستندات ادعای خود را با مراجعه به وکیل امور حسبی بررسی نموده و راهکار مناسب را دریافت نمایید هرچند در ظاهر موضوعات مربوط به امور حسبی بسیار ساده و بی اهمیت جلوه میکند اما در عمل خواهیم دید اثبات حجر یک فرد ممکن است میلیارد ها تومان خسارات برای افراد دیگر و حتی خود فرد به همراه داشته باشد .
در جهت کسب مشاوره حقوقی در امور حسبی و بهره مندی از خدمات حقوقی میتوانید با ما در ارتباط باشید .
یکی از پر تکرارترین دعاوی حاضر در محاکم دعاوی املاک می باشد که متاسفانه علت عمده و اصلی افزایش این قبیل دعاوی عدم بهره مندی از تخصص وکلای دادگستری متبهر در این زمینه می باشد .
حال در مقاله حاضر سعی نموده ایم نکات کلیدی در دعاوی مربوط به املاک را مختصراً بیان نماییم :
نکات کلیدی ملکی
- در قراردادهای مربوط به املاک باید بررسی نماییم که آیا در قرارداد شرط داوری عنوان شده است و یا خیر ؟ اگر در قرارداد شرط داوری عنوان شده باشد هرگونه اقدام در اجرای تعهدات این قرارداد می بایست از طریق نهاد داوری حل و فصل گردد .
- مالک اصلی و اولیه ملک را شناسایی نماییم چرا که در اکثر دعاوی املاک میبایست مالک ملک نیز طرف دعوی قرار گیرد هرچند نام ایشان در قرارداد عنوان نگردیده باشد .
- باید بررسی گردد که ملک موقوفه نبوده و یا اگر مربوط به خانه های مسکن مهر می باشد مالکیت زمین مشخص گردد .
- طرح دعاوی بایدبر علیه کلیه ایادی قبلی صورت پذیرد و منظور از ایادی افرادی است که در گذشته ملک را خرید و فروش نموده اند تا به آخرین خریدار برسد .
- بررسی گردد که قرارداد با وکالت تنظیم گردیده و یا شخص اصالت آنرا تنظیم نموده است .
بیشترین دعاوی املاک
با توجه به تمایل سرمایه گذاری در بخش املاک بیشترین دعاوی مربوطه به املاک در حوزه پیش فروش املاک می باشد و با توجه به این امر که مواد اولیه در ساخت و ساز افزایش شدید داشته بسیاری از سازندگان ملاک نیز با مشکلاتی روبرو شده ند و بیشتر قراردادهای پیش فروش نیز به همین علت با تاخیر روبرو می گردند .
مشارکت در ساخت
در این قبیل قراردادها شخصی به عنوان مالک و فردی دیگر به عنوان سرمایه گذار و سازنده وارد توافق می شوند و سازنده تعهداتی در ساخت داشته که در قبال آن مالک متعهد به انتقال بخشی از مالکیت خود به سازنده می گردد .
چرا وکیل ملکی ؟
بدیهی است با توجه به پیچیده بوده دعاوی املاک وکلای متبهر در این زمینه تخصص و تجربه کافی در این خصوص را داشته اند محرز و مشخص است با کوچکترین ایراد در تنظیم دادخواست ممکن است هزینه دادرسی و زمان به کلی از بین برود باید توجه داشت گرایش دعاوی املاک بسیار گسترده بوده و بهره مندی از وکیل متخصص دعاوی املاک راه را برای احقاق حق هموار خواهد نمود .
به عنوان مثال شخصی که اقدام به تاسیس شرکت تولیدی می نماید برای اخذ تسهیلات مجبور است ملکی را در رهن بانک قرار دهد این طرز فکر در خصوص گرفتن ملک به عنوان وثیقه نادرست بوده عواقب آن نه تنها باعث ایجاد تورم بدون منطق در بازار مسکن شده بلکه موانع بسیاری را نیز در خصوص کسب و کارها و شرکتهای تولیدی ایجاد نموده است .
در بسیاری از کشورها در جهت اعطای تسهیلات بانکها محصولات تولید شده کارخانه را پیش خرید نموده و به عنوان وثیقه در رهن خود قرار می دهند .
در صورت پذیرش محصولات تولیدی کارخانه به عنوان وثیقه اعطای تسهیلات بانکها خود به عنوان ناظری در سوددهی شرکت نظارت مستمر داشته و نه تنها تمایل به خرید ملک کاهش می یابد بلکه سرمایهگذاری در این بخش به سمت تولید هدایت می شود .
علت بیان این مبحث به این دلیل بوده که برخی از دعاوی املاک در خصوص اختلافات بانک و وثیقه گذار بوده که منجر به عدم فک رهن ملک می گردد .
ویژگی های وکیل متخصص امور املاک
در جهت بررسی ویژگی های وکیل ملکی باید توجه داشت که وکیل املاک سابقه زیادی در دعاوی مربوط به املاک داشته باشد چرا که تجربه در این گرایش از علم حقوق بسیار پر اهمیت است همانطور که مشخص است دعاوی مربوط به املاک از جمله دعاوی پرهزینه و بسیار مهم است با توجه به افزایش قیمتهای املاک موضوع دعاوی مربوطه بسیار ارزشمند بوده بدیهی است هرچه تجربه وکیل متخصص ملکی در این دعاوی بیشتر باشد نحوه دفاع دقیق تر و کامل تر خواهد بود .
قوانین مربوط به دعاوی ملکی مورد اشاره قرار گرفت در خصوص دادگاه نیز باید بیان شود قالب دعاوی ملکی در دادگاه عمومی و حقوقی محل وقوع ملک ، ثبت و رسیدگی می گردد .
در مواردی اداره ثبت اسناد و املاک اقداماتی در خصوص دعاوی ملکی به انجام می رساند یکی از مواردی که اداره ثبت اسناد و املاک لازم به ورود است مباحث در خصوص تعیین تکلیف افراز یا عدم افراز اموال مشاعی است که سابقه ثبتی دارند مطابق قانون ، اداره ثبت می بایست تعیین تکلیف در این خصوص نماید که ملک مشاعی قابلیت افراز خواهد داشت یا خیر ؟
دریافت مشاوره حقوقی از وکیل
مباحث در خصوص دعاوی املاک بسیار گسترده و دارای طیف وسیعی بوده که برخی از آنها به صورت مقالات در ذیل بیان شده است .
گستره این دعاوی شامل قراردادهای پیش فروش ، سرقفلی ، حق کسب و پیشه ، دعاوی مالک و مستاجر ، مطالبه اجرت المثل ، خلع ید و رفع تصرف از املاک می باشد .
بدیهی است صرف رجوع به مباحث برای انجام امور وکالتی کافی نبوده توصیه می شود حتماً ضمن مشورت با وکیل ملکی و استفاده موثر از تخصص و تجربیات ایشان موضوع دعاوی خود را پیگیری نمایید .
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی املاک می توانید با مجموعه ما تماس حاصل فرمایید.
همانطور که می دانیم یکی از بزرگترین مشکلات موجود در جامع حضور کلاهبرداران سارقان و جاعلان اسناد درمیان مردم عادی می باشد.
خطر دست اندازی این افراد به اموال مردم هر لحظه محتمل است علاوه بر این موضوع که جامعه می بایست بسیار هوشیار باشد تا فریب کلاهبرداران و شیادان را نخورد و قبل از انجام هر معاملهای جوانب و خطرات آن را به خوبی بررسی نموده تا اموال خود را از گزند و آسیب مصون بدارند ، سیستم قضایی نیز می بایست با دید وسیع به جامعه اقدامات بایسته از پیشگیری وقوع جرم را اعمال نماید .
در این راستا تقویت بخش هایی از ضابطین دادگستری در تعقیب مجرمین و انجام تحقیقات ضروری بوده لیکن یکی از عوامل اساسی و پر اهمیت در تقویت بخش نظام کیفری می تواند تخصصی شدن وکالت نسبت به پرونده های جزایی باشد .
وکیل کیفری
همانطور که غالباً در فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی خارجی دیدهایم برخی از وکلای دادگستری به صورت تخصصی صرفاً پرونده های کیفری را قبول کرده و هرگز وارد زمینه های دیگر علم حقوق نمی شوند این وکلای جزایی نه تنها از قانون بهره می برند بلکه در تحقیق و کشف جرم نیز همکاری داشته و در مواردی بااستخدام کارآگاه خصوصی مقام تحقیق را یاری میرسانند .
در کشور ما نیز برخی از وکلای زبردست به عنوان وکیل متخصص امور کیفری شناخته شده اند ، این وکلای کیفری بالغ بر ۳۰ سال صرفاً پرونده های مربوط به جرائم را قبول کرده و در آن اعلام وکالت نموده اند .
متاسفانه به علت مشکلات اقتصادی و عدم وجود فرهنگ استفاده از وکیل ، تخصصی شدن بحث وکالت کیفری به کندی پیش میرود همانطور که قبلاً بیان شد وکیل کیفری صرفاً به عنوان وکیل شاکی و یا وکیل متهم در دادگاه و یا در دادسرا حضور داشته و از حقوق موکل خود دفاع می نماید ، بدیهی است این گرایش از حقوقی صرفاً به قانون تکیه نداشته بلکه تیز بینی و نکته سنجی در موارد حساس مانند لحظه شهادت شهود ، یا بیان تناقضات از زبان متهم می تواند مسیر پرونده را به کلی تغییر دهد .
لزوم مراجعه به وکیل
بدیهی است وکیل کیفری ، تحصیلات و تجربه کاری خود را منحصر به مباحث جزایی نموده و در آن زمینه بسیار با تجربه و با مهارت اقدام می نماید ، این امر نه تنها حفظ حقوق موکل را بیشتر تضمین نموده بلکه قاضی دادگاه را نیز در بررسی دقیق پرونده و اجرای عدالت یاری می نماید .
ما سعی بر آن داشته ایم در مطالب وکیل کیفری نکات مهم و اساسی مواجهه با پرونده های کیفری را بررسی نماییم و ترفند های وکالت را تا آنجا که به اجرای عدالت خللی وارد نشود آموزش دهیم .
واضح و مشخص است در هر پرونده خلاقیت و نوآوری از نحوه دفاع می تواند حقوق افراد را بهتر و بیشتر تضمین نماید فلذا راهکاری کلی و برنامه ریزی واحد برای تمامی پرونده ها یکسان نبوده و مورد پذیرش نیست .
به طور معمول حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد از دفاع در پروندههای کیفری مشابه هم بوده لیکن الباقی آ« به صورت تخصصی در هر پرونده منحصر به فرد می باشد و وکیل کیفری با تخصص و مهارت خود می بایست راهکاری مناسب را برای رسیدن به حقوق موکل پیشنهاد نماید .
الزامات وکالت امور کیفری
مواردی که در بحث وکالت کیفری مورد توجه است در برخی از موارد مشابه هم بوده و به عنوان مثال در جایی که شاکی علیه فرد و یا مجموعه اقدام به طرح شکایت کیفری می نماید باید توجه داشته باشد که ممکن است همدستان متهم خود را به عنوان شاهد در دادسرا و دادگاه معرفی نماید و به نفع متهم شهادت دهند .
در جهت جلوگیری از این امر راهکار حقوقی وکیل کیفری این است که نه تنها متهم بلکه همدستان وی را نیز به عنوان مظنونین احتمالی در شکواییه عنوان نموده و به دادسرا معرفی نماید .
و با توجه به این امر که شاهد نباید خود از طرفین دعوا باشد اساساً امکان شهادت همدستان متهم منتفی شده و هرچند اقدام مجرمانه منتسب به این افراد نباشد اما ممکن است به عنوان معاون در جرم شناخته و محکوم به مزاجات شوند .
و یا نمونه دیگری از مهارت وکیل کیفری آنست در زمان ادای شهادت شهود ، بجای سوال از اصل موضوع به فرعیات توجه ویژه ای نماید به عنوان مثال ممکن است شاهد ادعا نماید موکل بعد از پیاده شدن از خودرو به سمت شاکی حرکت کرده و اورا با ضربات چاقو مجروح نموده است ، حال سوالی که باید از گواه دروغین پرسیده شود آنست که موکل از کدام درب خودرو پیاده شده و یا اینکه خودرو موکل چه بوده و چه کسی پشت فرمان قرارداشته بدیهی است شاهدین دروغین نسبت به کلیات شهادت کذب خود هماهنگی نموده اند اما در خصوص جزئیات پیش بینی های لازم را نداشته و قطعاً دچار تناقض گویی خواهند شد .
مواردی از این دست بسیار زیاد بوده وکیل کیفری با تجربه سالیان فعالیت در این گرایش از حقوق میتواند حمایتهای قضایی خود را به موکلین ارائه نماید شما نیز می توانید در جهت دریافت مشاوره کیفری و یا پیگیری موضوعات خود توسط وکیل کیفری با مجموعه ما تماس حاصل فرمایید سعی بر آن داشته ایم تا حقوق شما را محفوظ داشته و برای اجرای عدالت از هیچ تلاشی فروگذار نباشیم .
در کشورهای غربی با نظام حقوقی کامن لا یا همان قانون عرفی ، وکلای حقوقی از قویترین قشر جامعه وکالت هستند ، چراکه در کشورهای کامن لا قانون مدون مانند ایران و فرانسه وجود نداشته و و نمونه رویه محاکم در خصوص موضوعات تصمیم دادگاه را مشخص می نماید .
به بیان دیگر بهره مندی از پرونده های مشابه در گذشته و تصمیم گیری محاکم نسبت به آن پرونده ها معیار دفاعیات وکیل حقوقی در نظام های غربی می باشد .
واضح ومشخص است طیف و دایره مطالعات این وکلا بسیار وسیع بوده و می بایست با تسلط به موضوعات مشابه و گرد آوری انواع آرائ قضایی ، قدرت استدلال خود را بالا نگاه دارند .
همانطور که بیان گردید وکیل حقوقی در نظام کامن لا می بایست بسیار بیشتر از وکلای گرایشات دیگر علم حقوق خلاقیت و توانایی داشته باشد و در واقع وکالت در آن مقام نه تنها علم بلکه هنری بسیار کارآمد و دقیق است .
لزوم مراجعه به وکیل
متاسفانه در کشور ما به دلایل بسیار از جمله عدم وجود فرهنگ استفاده از وکیل ، اجباری نبودن حضور وکیل در برخی از دعاوی و همچنین تعامل نامناسب در چند سال اخیر فی مابین برخی از وکلای دادگستری و عامه مردم اهمیت فعالیت تخصصی وکلا را کم رنگ کرده است .
البته باید اذعان داشت وکلای بسیار متبهر و با تجربه ای نیز در حال حاضر مشغول به کار می باشند که صرفاً تخصص در دعاوی حقوقی خاص داشته و پرونده موضوعات غیر از آنرا نمی پذیرند هرچند تخصص در انجام امور وکالت جزء موارد انگشت شمار است .
بر همگان واضح است اگر یک وکیل مانند پزشکان به صورت تخصصی صرفاً در بخشی از علم حقوق مشغول به کار باشد قطعاً تجربهای گرانبها و تخصصی چشمگیر کسب خواهد نمود .
این امر و نه تنها حقوق موکل را تضمین می کند بلکه قاضی دادگاه را نیز در جهت تصمیم صحیح و اجرای عدالت یاری خواهد کرد ، مشخص است وکیل متخصص ، قاضی متخصص را می طلبد و قاضی متخصص آرائ دقیق و عادلانه تری صادر خواهد نمود و
بنابر فرمایشات استاد کاتوزیان پدر علم حقوق ، وکیل و قاضی دو بال فرشته عدالت هستند و بدون حضور یکی از آنها امکان اجرای عدالت نا ممکن است لازم به ذکر است مرحوم دکتر ناصر کاتوزیان از بزرگان علم حقوق بوده و گرایش تخصصی ایشان نیز مباحث حقوق خصوصی بوده است ایشان مدتها قاضی دادگستری و سپس به امر وکالت پرداخته اند و در هر دو بخش تخصصی علم حقوق فعالیت ارزشمند داشته اند .
دریافت مشاوره از وکیل حقوقی
ما در بحث وکیل حقوقی سعی بر آن داشته ایم مباحث تخصصی حقوقی و تجربیات کسب شده در این گرایش را در قالب مقالات حقوقی و مشاوره حقوقی به مخاطبین ارائه نمایید .
زیر شاخه های بحث وکیل حقوقی بررسی قوانین مربوط به بخش از جمله قانون مدنی ، قانون آیین دادرسی مدنی ، قانون حمایت از حقوق مولفان ، مصنفان و هنرمندان ، قانون مسئولیت مدنی و قوانین از این دست بوده که بیشتر روابط فی مابین افراد ، قراردادها ، تعهدات و مسئولیتهای فی مابین را بررسی می نماید که البته سعی شده است تکنیک های کاربردی در دعاوی حقوقی نیز به صورت مختصر بیان شود چرا که فن دفاع علاوه بر علم نیزمند هوش و استفاده از تکنیک های تخصصی می باشد .
با خواندن مقالات قطعاً انتظار بررسی تمام ابعاد موضوع را نباید داشته باشید اما نکات مهمی که برای اقدام و یا دفاع نیازهست قابل دسترسی و مطالعه می باشد .
بدیهی است موضوع هر پرونده با دیگری متفاوت است و مدارک استنادی و دلایل موضوع ادعا نحوه دفاع را تغییر خواهد داد پس بهتر است قبل از هر اقدام با وکیل متخصص امور حقوقی مشورت نموده و سپس اقدامات قضایی را به صورت شخصی و یا به همراه حمایت قضایی وکیل حقوقی پیگیری نمایید .
مقالات مرتبط با وکالت حقوقی
مقالات در ذیل به صورت تفکیکی بیان شده است در خصوص هر موضوع با کلیک روی مقاله امکان مطالعه بیشتر آن میسر است باید توجه داشت مقالات مشابه نیز در مشاوره حقوقی بوده که مطالعه هر دوی مقالات اطلاعات مفیدی را به مخاطبان منتقل مینماید .
قانون خانواده
وکیل خانواده
در دعاوی خانوادگی ممکن است نیاز به برگزاری چندین جلسه فیمابین موکل و همسرش باشد. بدیهی است در صورت عدم برگزاری جلسات و مشاوره های هر دو طرف امکان برقراری صلح غیر ممکن است .
قطعاً نمیتوان به پرونده های خانواده به عنوان یک پرونده حقوقی معمول نگریست. چرا که عدم برقراری صلح ممکن است آسیب های جبران ناپذیری را به فرزندان مشترک و حتی خود طرفین وارد نماید .
البته آنچه که تجربه سالها فعالیت در این زمینه برای این مجموعه به دست آمده آن است. که تمامی دعاوی خانوادگی بالاخره روزی با توافق زوجین خاتمه می یابد. حال ممکن است این توافق ظرف یک سال صورت گیرد. و یا شاید بعد از ۷ سال در هر صورت هیچ یکی از زوجین در این اختلافات پیروز واقعی نبوده و هر دو طرف متضرر خواهند شد .
در بیانی کوتاه می توان گفت هر دو طرف با کینه ورزی حداقل عمر خود را تباه نمودند. حتی اگر از این رهگذر مبالغ و وجوهی نیز بدست آمده باشد. اما عمر از دست رفته برگشت نا پذیر است .
لزوم مراجعه به وکیل
متاسفانه لجاجت ها و اختلافات مالی هر یک را به مقاومت بیشتر و عدم انعطاف سوق می دهد. به ترتیبی که هر کس فکر میکند در صورت حفظ بیشتر حقوق مالی پیروز این اختلاف و دعاوی خواهد بود .
اما این تصور کاملا اشتباه و مردود است همانطور که بیان شد آن شخص پیروز واقعی دعاوی خانوادگی است. که بتواند سلامت جسم و روح خود را حفظ نموده و با پشت سر گذاشتن تجربیات تلخ زندگی قبلی خود ، با فکری جدید و نگرشی متعالی به زندگی خود ادامه دهد .
متاسفانه دیده شده اختلافات خانوادگی در برخی موارد با کش مکش های بسیار درگیریهای شدید همراه شده. و بعد از طلاق نیز زوجین در جهت انتقام گیری از یکدیگر سال ها به اقامه دعاوی متعدد مشغول هستند. این عامل نه تنها سلامت روحی افراد را از بین خواهد برد بلکه عمر ارزشمند و نعمت بسیار بزرگ حیات رانیز تلف می کند .
پس آنچه وکیل کیفری به موکلین خود توصیه می نماید این است. که اول هدف اصلی خود از مراجعه به وکیل را با مشاور و روانشناس در میان بگذارند به عنوان مثال با مشورت مشخص نمایند قصد و نیت گرفتن طلاق است و یا این که هدفشان صرفاً جنبه مالی دارد .
دریافت مشاوره از وکیل خانواده
در مواردی ممکن از یکی از زوجین صرفاً تمایل داشته باشد. که طرف مقابل از جدیت او به خود بیاید و تغییراتی در زندگی ایجاد نماید بدیهی است عملکرد و رویکرد وکیل خانواده در این سه مورد متفاوت است .
اگر تمایل موکل به طلاق و جدایی باشد دعاوی مطروحه می بایست بسیار قاطع و جدی و سریع صورت بگیرد. به طوری که یا دادگاه خانواده به راحتی رای طلاق را صادر نماید. و یا طرف مقابل توافق به حل و فصل موضوع بنماید .
در نقطه مقابل اگر هدف موکل صرفاً بیان تذکری به همسرش باشد. می بایست حتی المقدور از اقامه دعوا جلوگیری کرد و با تماسهای تلفنی و در صورت امکان برقراری جلسه مشترک جدیت همسر در تغییر زندگی به طرف دیگر اعلام گردد .
بدیهی است در بسیاری از موارد دیده شده زوجین به یکدیگر علاقه بسیار داشته. و زندگی مشترک را دوست دارند. اما به علت پاره ای مشکلات و اختلافات زندگی آنها دچار چالشهای جدی شده است .
وکیل خانواده با تخصص و تجربه در این زمینه و ارجاع زوجین به مشاور خانواده و گوشزد نمودن حقوق متقابل طرفین نسبت به هم می تواند کمک بزرگی برای ادامه زندگی مشترک و بهبود شرایط مینماید .
مطابق قانون وکالت اولین اقدام وکیل می بایست برقراری صلح و سازش باشد. قطعاً از اخلاق نیز ایجاب می نماید وکیل خانواده ابتدا راه مذاکره و صلح و سازش را پیگیری نماید. و در صورت عدم حصول نتیجه اقدامات دیگری را آغاز نماید .
مقالات مرتبط با خانواده
در مقالات وکیل خانواده موضوع صلح و سازش و نحوه آن مورد بررسی قرار نگرفته است. و صرفاٌ به مباحث حقوق خانواده پرداخته شده است. لیکن در صورت مراجعه اولین اقدام ما در صورت تمایل موکل برقراری راه مذاکره و صلح و سازش است. خواه این مذاکره در جهت بازگشت به زندگی صورت گیرد. و خواه در جهت خاتمه آن اما قطعاً حفظ احترام و حل ادعاوی خارج از محکمه به صلاح زوجین خواهد بود .
در صورت تمایل به کسب مشاوره خانوادگی و دریافت حمایت قضایی وکیل دادگستری با ما تماس بگیرید .
سایت وکالت سارا حمزه زاده
وکیل پایه یک دادگستری