خدمات طراحی سایت اختصاصی

خدمات طراحی سایت اختصاصی


از زمانی که وب فعالیتش را آغاز کرده تا کنون سه نسل از وب سایت را به خود دیده است. نسل اول از وب سایت ها یا وب ۱، به صورت یک طرفه بوده و فقط اطلاعاتی را به نمایش می گذارد که، توسط سازنده سایت در آن قرار داده شده اند. در وب ۱ بازدید کنندگان نقش تماشاچی را داشته و هیچگونه مشارکتی در آن ندارند. مثل خواندن یک مجله خبری!
نسل دوم از وب سایت ها یا وب ۲، تعاملی دو طرفه داشته و بازدیدکنندگان در تولید محتوای سایت مشارکت داشته و تنها تماشاگر نبوده بلکه در تهیه محتوای سایت مشارکت دارند.
نسل سوم از وب سایت ها را وب ۳ یا وب معنایی می نامند. این نوع سایت ها از دو نسل پیشین خود هوشمندتر هستند. وب سایت هایی که در دسته وب ۳ قرار می گیرند، از هوش مصنوعی بهره برده و محتوا و مخاطبین خود را شناسایی کرده و با کمک آنالیز داده، محتوای خود را به صورت هوشمندانه و متناسب با نیاز هر کس برای کاربران نمایش می دهد. از آنجایی که این نوع وب سایت ها پیچیدگی فنی زیادی دارند، در حال حاضر تعداد اینگونه سایت ها محدود

دسته های مختلف وب سایت از لحاظ کارایی

تقریبا در هر زمینه ای وب سایت ها می توانند فعالیت داشته باشند. به عنوان مثال می توان به این موارد اشاره داشت؛ سایت های فروشگاهی، سایت های خبری، اطلاع رسانی، تجارت الکترونیک، خدماتی، مسافرتی، سرگرمی، علمی، فناوری، شبکه های اجتماعی، حمل و نقل، هتلداری، دکوراسیون و …

مراحل راه اندازی یک سایت

برای ساخت سایت باید سه مرحله کلی طی شود. در مرحله اول باید نام یا دامنه ای برای سایت ثبت شود. دامنه سایت بهتر است متناسب با نوع خدمات سایت انتخاب شود.
مرحله دوم طراحی سایت است که توسط طراح یا برنامه نویس صورت می گیرد.
مرحله سوم، پس از آنکه طراحی سایت انجام شد. برای آنکه در بستر وب و در دسترس کاربران قرار گیرد، نیاز به  یک وب سرور دارد، که در اصطلاح به این مرحله هاستینگ نیز گفته می شود. در نهایت ارتباط بین دامنه و هاست از طریق این سرور انجام می گیرد و از طریق اینترنت برای کاربران قابل مشاهده خواهد بود.

پهنای باند هاست چیست؟

پهنای باند هاست «Bandwidth» همان ترافیک ماهیانه ای است، که به سایت شما اختصاص داده می شود. همانطور که پیشتر توضیح داده شد، تمام اطلاعات سایت در وب سرور یا هاست ذخیره هستند. هر بار که کاربری وارد سایت شما شده و صفحات مختلف برایش بارگزاری می شوند. مقداری اینترنت مصرف می شود، تا داده ها از سمت هاست به کاربر ارسال شوند. به حجم اینترنتی که برای این بارگزاری از سمت وب سرور مصرف می شود، پهنای باند می گویند.
در واقع هر چه تعداد بازدیدکنندگان یک سایت بیشتر باشند به پهنای باند بیشتری نیاز است. همچنین هر چه محتوای صفحات سایت پر حجم تر باشند، پهنای باند بیشتری مصرف می شود.
پهنای باند با فضای هاست تفاوت دارد و دو مقوله جدا هستند. فضای هاست حجم اختصاص داده شده به سایت، برای ذخیره اطلاعات است.

آشنایی با سیستم مدیریت محتوا و انواع آن

سیستم مدیریت محتوا، یا همان CMS، کوتاه شده عبارت “Content management system” می باشد. CMS یک برنامه رایانه ای است، که امکان انتشار محتوا، ویرایش، مدیریت، حذف و … را برای یک وب سایت فراهم می سازد.
مدیریت وب سایت به کمک ابزار موجود در CMS بسیار ساده است. به طوری که نویسنده یا مدیر سایت می تواند، بدون هیچ کدنویسی یا دانش برنامه نویسی، محتوا به سایت بیافزاید یا اینکه آنرا تغییر داده و حذف کنند.
سیستم مدیریت محتوا را بر روی فضای هاست یا همان وب سرور نصب می کنند و پس از آن تغییر شکل ظاهری سایت، مدیریت محتوا، ارتباط با کاربران و هر عملی که در سایت صورت می گیرد، از طریق همین CMS اجرا می شود. زمان ساخت سایت می توان از هر یک از انواع CMS استفاده کرد.
همانطور که می دانید انواع مختلف از CMS های رایگان، پولی، عمومی و اختصاصی وجود دارد، که هر کدام کارایی و مزایا و معایبی دارند. برای مثال می توان به CMS های متن باز وردپرس، جوملا، دروپال و پرستاشاپ اشاره کرد.
هیچ محدودیتی وجود ندارد که، برای ساخت سایت از CMS متن باز استفاده کنید یا آنکه CMS اختصاصی خودتان را طراحی و اجرا کنید. در حال حاظر سیستم مدیریت محتوای WordPress محبوب ترین در بین CMS های متن باز و رایگان است.
معمولا همه سایت های پویا (داینامیک) از سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنند. در غیر این صورت برای کوچکترین تغییرات در محتوا یا قالب سایت، نیاز به برنامه نویسی خواهد بود.بیشتر بخوانید: 8 نکته برای تولید محتوا که در جذب مخاطبان وب‌سایت‌تان معجزه می‌کند

معرفی چند سیستم مدیریت محتوای متن باز و رایگان

WordPress

بی شک وردپرس یکی از قوی ترین و انعطاف پذیرترین CMS ها است. کاربران ایرانی می توانند از نسخه فارسی وردپرس استفاده کنند و از تمام مزایای آن بهرمند شوند.
نصب و راه اندازی وردپرس فرایندی آنقدر سریع و ساده است، که به نصب پنج دقیقه ای اش مشهور است. با استفاده از وردپرس و بدون داشتن هیچ دانش برنامه نویسی، می توانید با کمک آموزش نصب وردپرس، اقدام به ساخت سایت خود کنید. البته باید به اندازه کافی دانش استفاده از کامپیوتر را داشته باشید، چرا که مدیریت پنل وب سرور کمی پیچیده است.
به طور کلی برای نصب و راه اندازی وردپرس باید آخرین نسخه فارسی آنرا از آدرس www.wp-persian.com دریافت کنید. سپس فایلی که دانلود کردید را برروی هاست مربوط به سایت خود آپلود کنید. سپس اقدام به نصب و پیکربندی آن کنید.
با کمک وردپرس می توانید انواع سایت های وبلاگی، خبری، آموزشی، گردشگری، دانلود فایل، و … را راه اندازی کنید. این CMS افزونه های بسیاری در مخزن خود دارد که بیشتر آنها رایگان هستند و جهت افزودن قابلیت های بیشتر به سایت کاربرد دارند. برای مثال می توان به افزونه ووکامرث اشاره کرد که، برای بخش خرید سایت های فروشگاهی کاربرد دارد.
از مزایای وردپرس می توان به بروزرسانی های مستمر و رایگان، انعطاف پذیری، نصب سریع و آسان، ابزار پیشرفته و کامل مدیریت محتوا، پشتیبانی از قالب های متنوع و پشتیبانی از هزاران افزونه اشاره کرد.

Joomla

همانند وردپرس، جوملا نیز رایگان است و از زبان فارسی پشتیبانی می کند. برای دریافت فایل فارسی آن می توانید به آدرس www.joomlafarsi.com مراجعه کنید.
جوملا یکی از قدیمی ترین نرم افزار های سایت ساز است. به کمک این CMS، به مدیریت محتوا در سایت بپردازید. جوملا را می توان بدون هیچ دانش برنامه نویسی پیاده و مدیریت کرد. شاید گرافیکی بودن، محیط کاربری زیبا و قدرتمند جوملا بیش از هر چیزی مورد توجه کاربران این پلتفرم باشد.
اپن سورس بودن جوملا این امکان را به کاربران می دهد، تا به کمک برنامه نویسان، تغییرات دلخواه را در سیستم مدیریت محتوا، ایجاد کنند و آنرا به هر صورت که می خواهند شخصی سازی کنند.
به طور کلی اگر بخواهیم مزیت های جوملا را بیان کنیم، باید به این موارد اشاره کرد: ایجاد صفحات گرافیکی، انعطاف پذیری، نصب ساده و سریع، قابلیت نصب قالب، ارتقاء رایگان، ابزار پیشرفته مدیریتی، پشتیبانی از افزونه ها و …

Drupal

دروپال نیز همه ویژگی های دو CMS قبلی را دارد. رایگان بودن، پشتیبانی از زبان فارسی و اوپن سورس بودن تنها بخشی از مزایای سیستم مدیریت محتوای دروپال است. با مراجعه به آدرس www.drupalcms.ir می توانید نسخه فارسی دروپال را دانلود و با کمک آن اقدام به ساخت سایت خود کنید.
دروپال سادگی را در کنار امکانات نامحدود فراهم آورده، تا کاربران بدون نیاز به صرف وقت و برنامه نویسی خاص، به همه امکانات مورد انتظارشان دست یابند.
مدیریت سریع و کامل محتوا، بروزرسانی های رایگان، کاربری ساده از جمله مزایایی هستند که دروپال به همراه دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *